Arkadaşlarına tavsiye et 10 TL indirim kazan!
Herkesin Bir Sebebi Var 01 EDP - EDT - EDC PARFÜM ARASINDAKİ FARK!

Eau De Parfume (EDP), yoğunluk olarak en fazla koku veren parfümlerdir. Esans oranları, % 10 ile % 20 arasındadır. Kalıcı parfümler genel olarak bu grup içerisindedir. Koku markası dünya genelinde en yüksek esans oranı olan %20 esansla tüm kokularını üretmektedir.

Eau De Toilette (EDT), yoğunluk oranı orta derecededir. Esans oranı % 4 ile % 2 arasındadır.

Eau De Cologne (EDC), yoğunluk oranı en az parfümlerdir. Esans oranı % 2 civarlarındadır.

02 KALICI PARFÜMÜN RAHATLIĞI!

Parfümler sıcaklık, ışık ve nemden gibi etkilerden dolayı hızlı kalıcılık kaybederler. Esans oranlarının düşüklüğüde buna eklendiğinde bir çok parfüm gün içinde hızlıca etkisini kaybedebilir.

Koku hem esansı dış etkenlerden koruyacak şekilde hemde asla hava almayacak şekilde şişelenir. Ve en yüksek esans oranına sahip olduğundan kalıcılığı günlerce devam edebilir.

03 AÇIK PARFÜMDE KALİTE NASIL ANLAŞILIR?

Açık parfümler; esans ve alkol damıtma süreçleri yetersiz şekilde gerçekleştirillen ve büyük kalite kayıplarına uğrayan esanslardır. Bununla birlikte doldurma şişelerde oksijene mağruz kalarak yine kalitelerini büyük ölçüde kaybederler.

Koku, doğru yöntem ve sürede kaliteli alkol ve esanslar kullanılarak damıtılan ve elde edilen esanlara sahiptir. İçindeki alkol ve esansı kullanım sırasında cildi tahriş etmez ve kumaşlarda renk bozulmasına yol açmaz. Ayrıca doldurma parfümler gibi oksijene mağruz aklacak şekilde doldurulmadığı, fabrikada uygun şekilde kilitli kapaklarla şişelendiği için parfüm kalitesi maksimum seviyede korunmuş olur.

Koku Nedir?

Parfüm kelimesi Latince ‘’per fumum’’ deyiminden gelir ve ‘’duman içinden’’ anlamındadır. Parfüm, genel anlamda, kokuyu uzun süre koruyan sabitleyicilerin ilave edildiği çiçekler, meyveler, otlar, yapraklar, baharatlar ve odunlardan elde edilen doğal esans yağlarından oluşan karışımların alkol ve suyla belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen güzel kokulu sıvılardır. Parfümlerde, kokulu uçucu yağları karıştırma ve tutma amacıyla kullanılan çözücü, kokulu yağın özelliğine bağlı olarak, az veya çok suyla karıştırılmış etil alkoldür. Parfümün bileşimindeki uçucu yağların taşınma hızı ve kokularının gücü parfümün notalarını belirler.

Her parfüm üst nota (tepe veya baş notası da denir), orta nota (kalp notası da denir) ve alt nota (dip veya baz nota da denir) olarak adlandırılan üç koku yayma aşamasından oluşur.

Üst notalar, parfümün içeriğindeki en uçucu yağların kokularından oluşan kısmıdır. En hafif ve en çabuk geçen kısmıdır. Çiçek koku ailesi ve turunçgil koku ailesi üst notalarda sıkça kullanılırlar.

Orta notalar, parfümlerin karakterini belirleyen nota kalp notasıdır. Parfümün cilde yerleşmesiyle belirginleşir ve Yumuşak, çok belirgin olmayan kokuları içerir. Kokunun sınıflandırılmasında yardımcı olur.

Alt nota, parfümün asıl karakterini, kalıcılığını ve başarısını belirleyen kısımdır. Baz notalar, üst ve orta notaların taşınmasından sonra ortaya çıkar ve bazen sabitleyiciler diye de bilinir.Çünkü kokunun cilt üzerindeki hayatını uzatırlar.

Koku Nasıl Kullanılır
Nasıl Saklanır?

İnsanların ten kimyası birbirinden faklı olduğundan başkasının üzerinde kokusunu beğendiğiniz bir parfümü kendi teninizde denemeden alma yanılgısına düşmeyin. Parfümün gerçek kokusu vücut kimyanızla temas ettiğinde ortaya çıkar. Bir parfüm hakkında şişesinden koklayarak karar vermeyin. Bileğinizin içine küçük bir miktar sürün ve kokunun oturması için en az 10 dakika bekleyin. Bu sürede alkol buharlaşacak, parfümün vücudunuzun kimyasıyla uyumu tamamlanacak, gerçek kokusu ve etkisi ortaya çıkacaktır.

Aynı anda en fazla 3 koku deneyin. Daha fazla denerseniz burnunuz farkı algılama kapasitesini kaybedecektir. Seçim yaparken kendi vücut kokunuzla bütünleşen kokuları tercih edin. Bir tek kokuya bağlı kalmayın, yıl içerisindeki sıcaklık ve nem farkları, kokuların yoğunluklarını ve kalıcılıklarını etkileyebilir.

Parfüm kullanımının ilk şartı, cildin temiz yani tüm kokulardan arınmış olmasıdır. Parfümünüzün daha kalıcı olmasını istiyorsanız duş veya banyo sonrasında sürün. Ciltteki gözeneklerin açık olması cildin kokuyu daha iyi emip tutmasını sağlar. Banyo sırasında ve sonrasında parfümünüzün yan ürünlerini kullanmak da kokunuzun kalıcılığını artıracaktır. Parfümleri nabzınızın attığı yerlere, yani bileklerinize, boynunuza, göğüslerinizin arasına, kulaklarınızın arkasına, hatta dirsek ve dizlerinizin arkasına sıkınız. Bu bölgelerde daha sıcaktır ve nemlidir; bu da parfümünüzün daha iyi yayılmasını olumlu etkileyecektir.

Coco Chanel diyor ki: "Parfümünüzü öpülmek istediğiniz yerlere sıkınız" Cilt tipi de parfümün kalıcılığıyla yakından ilgilidir. Yağlı ciltlerde parfümler daha kalıcıdır. Bu durumda cildiniz kuruysa daha fazla parfüm sürmeniz gerekir. Parfümü yaklaşık 15 cm. uzaklıktan sıkınız.


 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR